Solmèdic | Centre mèdic del Solsonès

Dr. Enrique Fernández Sallent

CIRURGIA GENERAL I DIGESTIVA

10901efs@comb.cat

Títol d’especialitat obtingut el 21 de març 1980.

Formació a l’Hospital de Sant Pau entre els anys 1977-1980.

Adjunt del Servei de Cirurgia de l’Hospital de Sant Andreu de Manresa des de l’any 1980 fins el1989.

Director del Servei de Cirurgia de l’hospital d’Igualada entre els anys 1989 i 2007.

Estada a VEIN CENTER de Iowa a l’any 1995.

En la actualitat Coordinador de cirurgia Endocrina i de l’Obesitat en l’Hospital d’Igualada.

Director de 23 cursos de cirurgia laparoscòpica l’Hospital d’Igualada.

Vocal de la junta directiva de la SECLA (Sociedad Española de Cirugía Laparoscópica) des de la seva creació l’any 2000.

Tresorer de la SECO (Sociedad Española de Cirugía de la Obesidad).

Més informació a: www.efscirugialaparoscopica.com

 

VEIN CENTER. Tractament de varius i proctologia

Es crea l’any 1995 amb la intenció de poder oferir a la població amb varius una solució als seu problema mitjançant tècniques molt estètiques i poc agressives realitzades la majoria de les vegades amb anestèsia local, de forma ambulatòria i en la mateixa consulta.

Es tracta de l’extracció de les varius seguint la tècnica de Müller, d’aquesta manera, el malalt surt de la consulta amb les cames embenades i les mitges posades, podent fer una vida activa normal des del dia següent a la intervenció quirúrgica. Uns dies després (3-5) es retira el bandatge i es torna a col·locar la mitja que portarà el pacient durant el dia i durant un període de 1,5 a 2 mesos aproximadament.

També es fan esclerosi de les vènules y telangiectasies amb esclerosants i amb escuma.

L’altre línia desenvolupada a la  consulta és la patologia de l’anus com són les hemorroides, fístules i fissures. Es tracta d’una patologia molt freqüent en la nostra població i que generalment en els hospitals es tracta després de llargs tràmits per ésser visitats per l’especialista que correspongui i després encara han de suportar llargues llistes d’espera.

Les tècniques que s’utilitzen per al tractament de les hemorroides són la col·locació de bandes elàstiques, es realitza en la consulta sense precisar anestèsia local i provoca poques molèsties.

La cirurgia de les hemorroides, quan és necessària, es fa generalment a la mateixa consulta amb anestèsia local, sense que el malalt senti cap dolor.

També la fissura, que produeix un veritable turment a qui la pateix cada vegada que fa una deposició, s’ha de operar si les mesures conservadores han fracassat. L’operació es fa a la consulta amb anestèsia local sense que el malalt senti dolor. És una operació molt agraïda perquè el pacient nota el seu benefici des de la següent deposició.

La majoria de les fístules anals són superficials i també com en els casos anteriors es pot tractar amb anestèsia local a la consulta, sols les fístules complexes o malalts descoagulats els operem ingressats en clínica.

Com es pot veure en el currículum soc especialista en tot tipus de cirurgia laparoscòpica: Obesitat, Vesícula biliar, Hèrnies de paret, Hèrnies de hiatus, cirurgia del colon,…